Contactlenzen

Xpert Clinics Oogzorg heeft een ruime keuze aan contactlenzen. Onze ervaren contactlensspecialisten adviseren u graag welk type lens het best bij uw ogen en wensen past. Onze kliniek is ook gespecialiseerd in het aanmeten van medische contactlenzen en contactlenzen voor kinderen.

Welke contactlenzen zijn er?

Contactlenzen zijn onder te verdelen in vormstabiele lenzen (hard) en zachte lenzen. Welke soort lens voor u het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren: werk, hobby’s, sport, de gezondheid van het oog en de vorm van het hoornvlies.

Vormstabiele contactlenzen

Een vormstabiele lens zorgt voor een maximale gezichtsscherpte. Ook bij een hogere cilindersterkte en bij ogen die een onregelmatig gevormd hoornvlies hebben, is deze lens goed toepasbaar.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn, net als vormstabiele lenzen, zuurstofdoorlatend. Het verschil met een vormstabiele lens is dat het materiaal van een zachte lens water/traanvocht opneemt. Hierdoor blijft de lens zacht en soepel en heeft het een hoog draagcomfort. 

Multifocale contactlenzen

In een multifocale contactlens zit zowel een verte- als een leesgedeelte verwerkt, door middel van verschillende zones in de lens. Dat maakt het in veel gevallen mogelijk om in de meeste situaties zowel veraf als dichtbij scherp te zien.

Monovision

Een andere optie om te kunnen lezen met contactlenzen is monovisie. Hierbij wordt in het ene oog een lens met vertesterkte en in het andere oog een lens met leessterkte gedragen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn vormstabiele contactlenzen. U draagt de contactlenzen tijdens het slapen. De contactlenzen zorgen ervoor dat gedurende de nacht het hoornvlies iets afvlakt, waardoor u overdag scherp ziet zonder bril of lens. Dit type contactlens corrigeert alleen minsterktes, tot een sterkte van circa -4 dioptrie.

Nachtlenzen zijn ideaal voor:

  • mensen met hooikoorts
  • sporters
  • mensen met droge, geïrriteerde of vermoeide ogen
  • mensen die ooglaseren nog een stap te ver vinden
  • mensen die vaak stofjes of vuil achter hun lenzen krijgen

Zorgverzekeraar

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar uw bril of contactlenzen vergoedt? Wij kijken dit graag voor u na. Indien mogelijk declareren we de factuur rechtstreeks voor u.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ogen? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Onze specialisten bekijken dan uitgebreid uw ogen en brengen een advies uit.

Neem contact met ons op! 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07 Plan een intake