Informatieavond Oogzorg

Een goed zicht is van onschatbare waarde in ons dagelijks leven. Het stelt ons in staat om van de wereld om ons heen te genieten en deel te nemen aan activiteiten die we leuk vinden. Maar soms kunnen oogproblemen optreden en ons gezichtsvermogen beïnvloeden. Staar, glaucoom, maculadegeneratie en droge ogen zijn veelvoorkomende aandoeningen die onze visuele gezondheid kunnen aantasten.

Bent u bezorgd over het afnemen van uw zicht? Heeft u vragen over veelvoorkomende oogproblemen zoals o.a. staar, glaucoom, maculadegeneratie of droge ogen? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan onze patiënten avond over Oogzorg met als thema "Help! Moet ik naar de Oogarts?" op 26 september. Deze informatieve avond, gegeven door onze oogartsen Drs. N. Sint Jago en Drs. S. Coppens, zal u voorzien van waardevolle kennis en advies over hoe u met uw oogproblemen kunt omgaan.

Deelname is gratis. 

Datum: 26 september 2023
Locatie: Marathon 2, Hilversum
Parkeren: Gratis voor de deur

Inschrijven 

Staar: Een vertroebeld Zicht
Staar, ook wel cataract genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die de ooglens vertroebelt, waardoor het zicht wazig wordt en kleuren vervagen. Gelukkig kan staar effectief worden behandeld door middel van een eenvoudige chirurgische ingreep. Tijdens de patiënten avond zullen oogspecialisten uitleggen hoe deze ingreep werkt en wat u kunt verwachten na de operatie.

Glaucoom: Stille dief van het Zicht
Glaucoom is een sluipende aandoening waarbij de druk in het oog geleidelijk toeneemt en de oogzenuw beschadigt. Het treedt vaak zonder duidelijke symptomen op, wat het gevaarlijk maakt. Wij zullen tijdens de avond uitleggen hoe glaucoom kan worden gedetecteerd, behandeld en hoe regelmatige controles van cruciaal belang zijn om de progressie ervan te voorkomen.

Maculadegeneratie: Het centrale zicht aangetast
Maculadegeneratie is een leeftijdsgebonden aandoening waarbij de gezichtsscherpte geleidelijk afneemt. Deze aandoening beïnvloedt het centrale zicht, wat cruciaal is voor activiteiten zoals lezen en autorijden. Tijdens de patiënten avond zullen deskundigen praten over de nieuwste behandelingsopties en hoe u uw zicht zo goed mogelijk kunt behouden.

Droge Ogen: Ogen die snakken naar verlichting
Droge ogen kunnen leiden tot irritatie, een branderig gevoel en wazig zicht. Hoewel het vaak als een mild ongemak wordt beschouwd, kan het een negatieve invloed hebben op uw dagelijks leven. We zullen tijdens de avond uitleggen waarom het belangrijk is om droge ogen serieus te nemen en hoe u ze kunt behandelen en voorkomen.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak