Lenzen

Medische Contactlenzen

Medische contactlenzen zijn contactlenzen die een oogarts voor bepaalde oogaandoeningen voorschrijft. Over het algemeen betreft het een medische indicatie wanneer het zicht beter wordt met een contactlens in vergelijking met een bril. 

Meer informatie

Implantlenzen

Helder zien met kunstlenzen! We onderzoeken graag met u de mogelijkheid van een lensimplantatie. Er zijn verschillende soorten implantlenzen. Uw leeftijd en ooggezondheid bepalen voor welke lensimplantatie u geschikt bent. Implantlenzen kunnen als voorzetlens vóór uw natuurlijke ooglens geplaatst worden of uw natuurlijke ooglens vervangen.

Meer informatie

Myopie

Myopie (ook wel bijziendheid) is een afwijking van het oog waardoor het beeld onscherp wordt. De oorzaak van bijziendheid is dat het oog te lang is. Het beeld dat in het oog binnenkomt valt voor het netvlies in plaats van op het netvlies. Door een bril of contactlenzen met een minsterkte te dragen, wordt het beeld op het netvlies geplaatst en is het zicht weer scherp. Het oog wordt tijdens de groei langer, waardoor de sterkte toeneemt. Myopie ontstaat meestal bij kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Meer informatie

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak