Zo helpen we u

U bent van harte welkom op één van onze vestigingen. Een team van specialisten staat voor u klaar!

Stap 1: Verwijzing van uw huisarts

Een afspraak maken is zo geregeld

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts voor het inplannen van een afspraak. Ook kan een optometrist (bij een optiekzaak) u naar ons verwijzen.
Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. Bel naar ons contact center: 088 778 52 07 of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om een consultafspraak in te plannen wanneer het u uitkomt.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of optometrist voor het inplannen van een afspraak. Bij het inplannen van de afspraak is het handig onderstaande gegevens bij de hand te houden: 

  • Uw BSN-nummer 
  • Uw verzekeraar en polisnummer 
  • De naam van uw huisarts en apotheek
Stap 2: Maak een afspraak

Ons team ontvangt u graag

Aan de balie melden we u aan en controleren uw gegevens. U neemt vervolgens plaats in de wachtkamer. U kunt diverse onderzoeken krijgen, afhankelijk van de reden van komst. 

Om u goed te kunnen helpen, vragen we u de volgende gegevens mee te nemen:

  • De verwijsbrief van uw huisarts of ZD-nummer
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
  • Uw verzekeringspasje of polisblad
  • Medicijngegevens (indien van toepassing)
  • Uw dossier met oogheelkundige gegevens uit een eerder ziekenhuis (indien van toepassing)
  • Uw bril of contactlenzen met lenzendoosje (indien van toepassing)
  • Eventueel een zonnebril voor de terugreis
Stap 3: Consultafspraak met arts

Consultafspraak met de specialist

Vaak krijgt u eerst een (aantal) vooronderzoek(-en) die een technisch oogheelkundig assistent (TOA) of een optometrist uitvoert. Meestal dienen we u daarbij oogdruppels toe. Deze maken uw pupillen groter, zodat we uw ogen zo goed mogelijk kunnen bekijken. Na ongeveer 20 minuten zijn de druppels ingewerkt. U kunt in alle rust in de wachtkamer wachten tot uw behandelaar (de optometrist, orthoptist of oogarts) u oproept.

Afhankelijk van uw klachten, wordt u behandeld door een oogarts, optometrist of orthoptist. De behandeling hangt af van uw klachten. Wanneer een operatie nodig is, maken we op korte termijn een afspraak met u die in uw eigen planning past. 

Stap 4: Behandeling & Nazorg

Ook na de behandeling zijn we er voor u

Afhankelijk van uw behandeling zien wij u regelmatig terug voor onderzoeken en/of controles. Of u krijgt een (operatieve) behandeling waarna u moet herstellen. De herstelduur is afhankelijk van het type ingreep. Mogelijk heeft u nog klachten. Het is goed om te weten dat we er voor u zijn. Bij klachten kunt u de kliniek altijd bereiken.

Buiten onze openingstijden is er altijd een dienstdoende oogarts beschikbaar voor spoed. Belt u daarvoor alstublieft ons algemene nummer.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak