Na een staaroperatie kan vertroebeling ontstaan van het lenszakje waarin de kunstlens is geplaatst. U merkt dat u weer geleidelijk waziger gaat zien.

Diagnose

Bij een staaroperatie is de troebele ooglens vervangen door een heldere kunstlens. Na verloop van tijd kunnen (microscopische) restjes van uw oude lens klachten geven. Deze bevinden zich in het lenszakje waar uw nieuwe kunstlens in is geplaatst. 
Dit wordt nastaar genoemd en treedt op bij 10-30% van de patienten die aan staar zijn geopereerd. 
De oogarts/optometrist kan tijdens oogheelkundig onderzoek vaststellen of er sprake is van nastaar. 

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ogen? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Onze specialisten bekijken dan uitgebreid uw ogen en brengen een advies uit.

Neem contact met ons op


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Oogzorg heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij Xpert Clinics Oogzorg worden door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.

Maak een afspraak

Consult

Heeft u vragen, of wilt u uw consult inplannen? 

Plan een intakeBellen 

Consultafspraak met arts

Intakegesprek

Vaak krijgt u eerst een (aantal) vooronderzoek(-en) die een technisch oogheelkundig assistent (TOA) of een optometrist uitvoert. Meestal dienen we u daarbij oogdruppels toe. Deze maken uw pupillen groter, zodat we uw ogen zo goed mogelijk kunnen bekijken.

Behandeling & Nazorg

Behandeling en nazorg

Met een laser kan een opening in het troebele lenszakje gemaakt worden waardoor u weer beter kunt zien. Voorafgaand aan de behandeling dient de pupil wijd gedruppeld te worden. De behandeling gebeurt poliklinisch, duurt enkele minuten en is pijnloos. U zit op een stoel met uw kin op een steun en uw voorhoofd tegen een band. Na verdovende druppels plaatst de oogarts een contactlens op het oog en wordt met laserlicht een opening gemaakt in het lenszakje. 

Na de behandeling hoeft u niet thuis te druppelen. Vaak is het effect al dezelfde avond te merken. Er gelden geen specifieke leefregels na de behandeling. Een controle is meestal niet nodig. 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak