Implantlenzen

Helder zien met kunstlenzen! We onderzoeken graag met u de mogelijkheid van een lensimplantatie. Er zijn verschillende soorten implantlenzen. Uw leeftijd en ooggezondheid bepalen voor welke lensimplantatie u geschikt bent. Implantlenzen kunnen als voorzetlens vóór uw natuurlijke ooglens geplaatst worden of uw natuurlijke ooglens vervangen.

Voorzetlens - Lensimplantaat vóór uw natuurlijke ooglens

Een voorzetlens is een ultradunne lens die we, met behoud van uw eigen lens, in het oog implanteren. Xpert Clinics Oogzorg kiest bewust voor de ArtiLens® van de firma Ophtec en de Visian ICL® van de firma STAARsurgical. Een groot voordeel van beide type lenzen is, dat deze zeer hoge sterktes (incl. cilinder) kunnen corrigeren. De oogarts beoordeelt welk type lens voor u het meest geschikt is. Beide lenzen bieden geen leesbrilcorrectie.  

Vervanglens - Lensimplantaat ter vervanging van uw natuurlijke ooglens

Wanneer uw eigen ooglens vertroebeld is, ook wel staar genoemd, kunnen wij uw ooglens vervangen door een implantlens. 

Er zijn 3 typen implantlenzen:

Standaard implantlens

De standaard implantlens is een monofocale lens. Deze lens heeft één sterkte. Dat betekent dat u met deze lens óf veraf, óf dichtbij scherp ziet. Op de andere afstanden is uw zicht minder scherp. Deze lens corrigeert geen cilinderafwijkingen. Mochten uw ogen een cilinderafwijking hebben, dan heeft u met deze lens voor alle afstanden een bril nodig. 

Torische implantlens

Een torische implantlens corrigeert cilinderafwijkingen. Dit is een uitkomst voor mensen die gewend zijn een bril of contactlenzen met cilinders te dragen. De torische implantlens is eveneens een monofocale lens. Met deze lens ziet u óf veraf, óf dichtbij scherp zonder bril of contactlenzen. Xpert Clinics Oogzorg implanteert de Tecnis Eyhance Toric® lens van de firma Johnson & Johnson.

Multifocale implantlens

In een multifocale implantlens is leessterkte verwerkt. Dit maakt het mogelijk om zowel veraf als dichtbij scherp te zien zonder bril of contactlenzen. Xpert Clinics Oogzorg implanteert de Precizon Presbyopic® lens van de firma Ophtec.  Deze multifocale implantlens is ook verkrijgbaar in een torische variant.

Welke implantlens is het meest geschikt voor u?

Als u geen bezwaar heeft tegen een bril of contactlenzen, dan is de standaard lens een goede keuze. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze lens volledig.
Wilt u minder afhankelijk of onafhankelijk zijn van een bril of contactlenzen, dan kunnen torische of multifocale implantlenzen een uitkomst zijn. Om te beoordelen of u hiervoor geschikt bent, is uitgebreid oogheelkundig onderzoek nodig, waarbij we ook uw wensen en verwachtingen goed bespreken. 
Voor torische en multifocale implantlenzen wordt een meerprijs berekend. De meerprijs is voor uw eigen rekening. 
Ontvangt u graag meer informatie over een lensimplantatie of heeft u interesse in één van bovenstaande implantlenzen neem dan contact met ons op en plan een oogheelkundig onderzoek.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ogen? Maak dan een afspraak. Onze specialisten bekijken dan uitgebreid uw ogen en brengen een advies uit.

Neem contact op met onze refractiekliniek

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak