Vergoeding van uw behandeling

Vergoeding

Uw consult en behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voorwaarde is dat u een verwijzing heeft van uw huisarts of medisch specialist.

Xpert Clinics Oogzorg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. De rekening van uw behandeling sturen we rechtstreeks door naar uw zorgverzekeraar. Houd wel rekening met uw eigen risico en in bepaalde gevallen een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen risico en uw eigen bijdrage is te zien in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Betaling eigen risico bij doorlopende behandeling

Het kan voorkomen dat u als patiënt te maken krijgt met een rekening voor het eigen risico van het vorige jaar, terwijl de behandeling in het huidige kalenderjaar heeft plaatsgevonden.
U krijgt bijvoorbeeld een brief van uw zorgverzekeraar met een rekening voor het eigen risico van 2020, terwijl u in 2021 naar het ziekenhuis bent geweest voor de behandeling. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Vergoeding in 2023

Verwijzing

Uw zorgverzekeraar vergoedt uw consult en behandeling mits u in het bezit bent van een geldige verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Heeft u een verwijzing die ouder is dan 1 jaar en bent u langer dan een jaar niet bij één van onze oogartsen in behandeling geweest? Dan heeft u een nieuwe verwijzing nodig voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Als u op verzoek van de oogarts na 1 jaar terugkomt in de kliniek is een nieuwe verwijzing niet nodig.

Passantentarieven

Xpert Clinics Oogzorg heeft met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Toch kan het voorkomen dat u zelf de factuur krijgt van uw behandeling. Bijvoorbeeld omdat u niet in Nederland verzekerd bent.

Om u een indicatie te geven van de kosten van onze behandelingen, hebben we een overzicht met passantentarieven.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak