Aandoeningen

Ooglidcorrectie

Tijdens een ooglidcorrectie verwijdert de oogarts een teveel aan huid van de bovenste oogleden. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid zijn elasticiteit. Vaak verslappen niet alleen de huidvezels, maar ook het onderliggende bindweefsel. Daardoor kan een teveel aan huid ontstaan in de bovenste oogleden.

Wanneer een ooglidcorrectie?

De huid van de oogleden is erg dun en daardoor gevoelig voor uitrekking. Veel mensen ontwikkelen dan ook in de loop der jaren een teveel aan huid van de oogleden. Een klein teveel aan huid is alleen cosmetisch storend. Als de huid echter over de ooglidrand hangt, heeft dat gevolgen voor het zicht. Een ooglidcorrectie kan dit probleem verhelpen. Deze operatie vindt plaats in dagbehandeling, onder plaatselijke verdoving.

Behandeling ooglidcorrectie

Tijdens uw consult bekijkt de oogarts wat uw klachten zijn. Als de oogarts vindt dat u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie op medische indicatie dan maken we foto’s gemaakt van uw oogleden. Deze sturen we naar uw zorgverzekeraar ter beoordeling.

Een ooglidcorrectie (oftewel: behandeling van de dermatochalazis) bestaat uit het verwijderen van het teveel aan huid met de spier die aan de huid vastzit. Indien nodig, kan de oogarts ook een kleine hoeveelheid vetweefsel verwijderen. Dat verschilt per patiënt.

Vergoeding zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars scharen ooglidcorrectie in principe onder cosmetische chirurgie. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan een ooglidcorrectie op medische indicatie plaatsvinden. Een belangrijk criterium hierbij is dat bij rechtuit kijken de bovenooglidplooi een substantieel deel van de pupil van het oog bedekt.

De oogarts zal, indien u in aanmerking komt voor ooglidcorrectie op medische indicatie, een verzoek tot vergoeding indienen bij uw verzekeraar. De ooglidcorrectie wordt dan vergoed uit uw basisverzekering. Het maakt dus niet uit welke aanvullende verzekering u heeft.

Het oordeel van uw verzekering ontvangt u schriftelijk. De oogarts krijgt een kopie. Als de aanvraag is afgewezen, correspondeert Xpert Clinics Oogzorg niet over de juistheid van deze beslissing. U kunt uiteraard wel zelf in beroep gaan.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ogen? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Onze specialisten bekijken dan uitgebreid uw ogen en brengen een advies uit.

Neem contact met ons op


Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak