Veelgestelde vragen

FAQ

Alles op een rijtje

Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. Bel naar ons contact center: 088 778 52 07 of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om een consultafspraak in te plannen wanneer het u uitkomt.
Uw zorgverzekeraar vergoedt doorgaans uw consult en behandelingen. Voorwaarde is dat u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist heeft.

Bij het inplannen van de afspraak is het handig onderstaande gegevens bij de hand te houden: 

  • Uw BSN-nummer 
  • Uw verzekeraar en polisnummer 
  • De naam van uw huisarts en apotheek

U kunt uw afspraak altijd annuleren of verzetten. Graag horen wij dit zo vroeg mogelijk van tevoren. Voor het annuleren of verzetten van de afspraak kunt u bellen naar 088 778 52 07 of mailen naar info@verwijder-dit.xpertclinicsoogzorg.nl.

Xpert Clinics Oogzorg heeft niet alleen korte wachttijden, maar ook snelle toegang voor daadwerkelijke behandelingen. Een overzicht van onze huidige wachttijden vindt u hier

Dit is afhankelijk van uw afspraak. Bij het merendeel van de afspraken bent u minimaal een uur bij ons binnen. Hieronder een overzicht met de meest voorkomende afspraken:

  • Eerste afspraak: 1 uur
  • (Half)jaarlijkse controle: 1 uur  
  • Staaroperatie: 2 uur 
  • Fundusfoto: 15 minuten
  • CBR-Keuring: 1 uur
  • Ooglidoperatie: 30 tot 90 minuten

Voor de vergoeding van uw behandeling heeft u vooraf een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Dit betekent dat u geen aparte toestemming nodig heeft van uw verzekeraar.

Uw consult en alle operaties die u ondergaat bij Xpert Clinics Oogzorg worden door alle grote verzekeraars volledig vergoed. Hiervoor moet u wel een verwijsbrief van uw huisarts meenemen naar het consult. 

Daarnaast is het verstandig rekening te houden met uw verplicht eigen risico. De zorgverzekeraar kan kosten in rekening brengen voor bijvoorbeeld het voorschrijven van medicatie. 

Zorgkosten worden bij gecontracteerde zorgverzekeraars, zonder uw tussenkomst, in rekening gebracht.

Het kan voorkomen dat u als patiënt te maken krijgt met een rekening voor het eigen risico van het vorige jaar, terwijl de behandeling in het huidige kalenderjaar heeft plaatsgevonden.
U krijgt bijvoorbeeld een brief van uw zorgverzekeraar met een rekening voor het eigen risico van 2020, terwijl u in 2021 naar het ziekenhuis bent geweest voor de behandeling. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Indien u verhinderd bent dient u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Wij kunnen dan nog andere patiënten oproepen. Bij afmelding binnen 24 uur voor de afgesproken tijd zijn wij genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen. U kunt zich telefonisch afmelden op 088 778 52 07 of per mail via info@verwijder-dit.xpertclinicsoogzorg.nl.

Dit verschilt per soort operatie. De kosten liggen tussen de 900 en 1.800 euro voor beide ogen. U kunt dit navragen via de telefoon, mail of bij uw eigen oogarts.

Voor de operaties die wij binnen de kliniek uitvoeren hoeft u niet nuchter te zijn.

Wij gebruiken lokale verdoving bij een staaroperatie. Een algehele narcose is niet nodig en doen wij niet in onze kliniek.

U begint één dag voor de operatie met druppelen. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd telefonisch of via de mail contact met ons opnemen.

Dit kan zeker! Vraag dit na bij de balie, dan zal onze opticien u verder helpen.

Wij hebben een Patiëntenportaal waar u uw gegevens in kunt zien. U kunt telefonisch of via de mail het wachtwoord aanvragen. Via de mail of post ontvangt u dan een wachtwoord. Hiermee logt u in op het portaal. Vervolgens krijgt u een code op uw mobiele telefoon die u ook moet invullen. Hierna kunt u een eigen wachtwoord kiezen en heeft u toegang tot het portaal.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07 Plan een intake