Ervaring
De bloedvatocclusie (venetakocclusie) van mevrouw Van Rhijn

De bloedvatocclusie (venetakocclusie) van mevrouw Van Rhijn

“Het allerbelangrijkste is dat mijn ogen goed blijven functioneren. Daar zitten ze in Xpert Clinics Oogzorg bovenop.”

Trombose achter mijn oog

Mevr. Van Rhijn (68): “Vorig jaar juni ben ik op mijn werk erg geschrokken toen ik plotseling uit het niets een zwarte streep in mijn linkeroog voorbij zag komen. Binnen enkele seconden was deze weer verdwenen. Een vriendin van mij heeft bij Xpert Clinics Oogzorg gewerkt en adviseerde mij om meteen naar de huisarts te gaan voor een verwijzing naar de oogarts. Eind van de dag zat ik bij de huisarts, die meteen Xpert Clinics Oogzorg belde voor een afspraak met de oogarts. De volgende dag concludeerde Drs. Leo de Jong dat ik een venetakocclusie heb gehad, een trombose achter in mijn oog.
’s Middags kreeg ik meteen een Avastin injectie voor het stabiliseren van het proces. Deze behandeling zou maandelijks moeten plaatsvinden. Ik ben ook doorverwezen naar de vatenspecialist in het Diakonessenziekenhuis in Utrecht. De oorzaak van deze occlusie zou kunnen liggen aan hoge bloeddruk en misschien aderverkalking. Er waren totaal geen verontrustende medische uitslagen.

Mijn favoriete oogarts

De eerste keer dat ik de injectie in mijn oog kreeg, was ik ontzettend zenuwachtig en zeer angstig. Ik vond het vreselijk eng, ook al sta je binnen 10 minuten buiten. Het gebeurt zo snel. Maar toch, het idee van een injectie in je oog...

Er zijn diverse oogartsen, die de injecties kunnen geven. Mijn favoriete oogarts is oogarts An-Katrien De Brauwer, alhoewel de andere oogartsen ook zeer geschikt zijn. Maar met An-Katrien De Brauwer heb ik de meeste gesprekken gehad en ik vind het fijn als zij de injecties geeft. Bij haar voel ik eigenlijk niets.  Die injecties moesten elke maand herhaald worden, in december 2020 ging het goed met het oog en ze heeft toen besloten om af te bouwen. Eind januari ging het nog steeds goed en pas eind maart hoefde een volledig onderzoek en injectie gedaan te worden. Helaas bleek ik tijdens de controle in maart weer vocht achter mijn oog te hebben. Oogarts An-Katrien De Brauwer heeft toen besloten om alles op alles te zetten om dit euvel te laten verdwijnen. Zij vindt mij relatief te jong voor dit probleem. Door het inspuiten van fluorescerende vloeistof in de ader van mijn arm is toen geprobeerd om te kijken via het maken van veel foto’s waar het probleem zat. Gelukkig zaten de lekkende vaatjes op een plek die met behulp van laseren dicht gebrand kon worden. Daarnaast kreeg ik gedurende 4 maanden elke maand een injectie. Zodoende hoopt An-Katrien De Brauwer te kunnen melden dat het vocht achter mijn oog verdwenen is en dat de injecties t.z.t. niet meer nodig zijn. Daarbij moet vermeld worden dat met dit alles ik gemerkt heb dat mijn gezichtsvermogen vanaf het begin van de venetakocclusie ongewijzigd is gebleven.

Ik ben in goede handen

Elke keer als ik naar de kliniek ga voor een injectie, denk ik dat er nog zoveel ergere dingen zijn. Ik ben verder goed gezond, ben heel sportief en zit vol energie. Het probleem met mijn linkeroog is jammer en vervelend, maar alles went. De laatste keer heb ik voor het eerst helemaal geen pijn gevoeld tijdens de injectie. Want hoewel je altijd goed wordt verdoofd met druppels, je voelt altijd nog wel wat. Maar het allerbelangrijkste is dat mijn ogen goed blijven functioneren. Daar zitten ze in Xpert Clinics Oogzorg bovenop. Ik ben daar in zeer goede handen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak