Ervaring
De lensinplementatie van meneer Van Betum

De lensinplementatie van meneer Van Betum

"In de week tussen de eerste en de tweede operatie heb ik ervaren hoe groot het verschil was. De hoeveelheid licht was gigantisch en ik heb me ook verbaasd over de scherpte waarmee ik kon zien. Het was echt een openbaring."

Op den duur heb je overal brillen liggen

“Ik ben op vele fronten actief: ik sport veel, hou van tuinieren en klussen en sleutel graag aan auto’s en motoren. Op een gegeven moment begin je aan een leesbril, maar op den duur heb je overal brillen liggen. Daar wilde ik graag vanaf. Toen ik voor controle bij de opticien kwam, constateerde hij staar. Een kennis die ik sprak kende Xpert Clinics Oogzorg en adviseerde contact op te nemen. Dus dat heb ik gedaan.

De service was geweldig

De behandeling en de service in kliniek vond ik echt geweldig. Hier staat de persoon centraal, je wordt niet als nummer gezien. Tijdens het intakegesprek heb ik gevraagd of het mogelijk zou zijn om van die bril af te komen. Dat kon: ik kwam in aanmerking voor multifocale lenzen.

Ik ben geopereerd door drs. Nico Trap. Er zat een week tussen de eerste operatie en de tweede. In die week heb ik echt ervaren hoe groot het verschil was. Waar ik met mijn onbehandelde oog het licht van een warme lamp zag, was mijn behandelde oog zo helder als een LED-lamp. De hoeveelheid licht was gigantisch en ik heb me ook verbaasd over de scherpte waarmee ik kon zien. Het was echt een openbaring.

Ik kan alles weer scherp zien

In het begin heb ik ‘s avonds nog wel een leesbril opgezet, maar nu is dat niet meer nodig. Ik kan alles weer scherp zien. Wel zie ik in het donker halo’s rondom straatlantaarns, dat is een bijverschijnsel van de lenzen. Vooral met autorijden valt dat op. Dit was me vooraf wel verteld, maar ik had niet verwacht dat het zo heftig zou zijn. Het kan nog wel minder worden, maar het is waarschijnlijk ook iets waar je op den duur aan went.

Hopelijk heb ik er nog lang plezier van

De operatie zelf vond ik niet heel spannend. Mensen zeiden wel: dat je dat durft. Maar ik ben niet zo angstig uitgevallen en bovendien: de artsen weten wat ze doen. In mijn omgeving ken ik weinig mensen die van zo’n operatie problemen hebben ondervonden. Ik durfde het risico wel te nemen, want hopelijk heb ik er nog lang plezier van.
Binnenkort word ik nog geholpen aan mijn overhangende oogleden, daar heb ik nu wat last van. Aan de randen rondom zie ik wat beperkingen. Daar kijk ik echt naar uit. Als straks die oogleden gelift zijn, kijk ik met nog meer plezier naar buiten. Ik zie voor het eerste alle groene blaadjes perfect scherp.”

Maak een afspraak

Kampt u ook met oogklachten? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Zij helpen u met al uw vragen, zoeken de snelst beschikbare Xpert Clinics vestiging bij u in de buurt en plannen voor u een consult bij onze specialist.

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak