Ervaring
De staaroperatie van meneer Meerts

De staaroperatie van meneer Meerts

“Na mijn staaroperatie kreeg ik last van een hoge oogdruk en zwellingen. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen.”

Mijn oogdruk was sky high

Dhr. Meerts: “Ik ben voor mijn staaroperatie naar Xpert Clinics Oogzorg gegaan omdat ik al eerder een operatie aan mijn netvlies heb ondergaan en gelaserd ben. Een kennis van mij, hoogleraar oogheelkunde, raadde mij drs. Nico Trap aan. Ik ben door hem aan beide ogen geopereerd en dat ging goed. Maar toen ik een week later vroeg om de oogdruk te controleren, bleek die sky high te zijn. De dexamethason druppels die je na de staaroperatie moet gebruiken om zwelling en infectie tegen te gaan, veroorzaakten bij mij een hoge oogdruk.

Ik zag zelf wanneer het fout was

Ik had nooit eerder last gehad van een hoge oogdruk, maar als die zwellingen er zijn gaat het beeld golven. Ik zag dus wanneer het fout was. Vervolgens is oogarts An-Katrien de Brauwer zes maanden bezig geweest om het probleem op te lossen. Je moet een balans zien te vinden tussen het bestrijden van de infectie en het bestrijden van de oogdruk. Steeds als het onder controle leek te zijn en ik kon gaan afbouwen, kwamen de klachten terug. Uiteindelijk heb ik hele sterke medicatie gekregen waardoor de vochtophopingen zouden wegtrekken. Ik werd er erg suf van, maar het hielp. De operaties zijn gedaan in oktober 2019 en in april 2020 was de zaak onder controle.

De oogarts heeft me steeds serieus genomen

Ik ben in totaal zo’n vijftien keer bij de kliniek geweest. Het contact is goed verlopen. Ik kon altijd bellen en werd dan direct te woord gestaan, je hoeft er niet eerst door een muur heen te breken. Ook de wachttijden waren redelijk. Dokter De Brauwer was heel toegankelijk en heeft me steeds serieus genomen. Inmiddels is het helemaal goed gekomen. Bijkomend voordeel is dat mijn zicht, nu een jaar later, vooruit is gegaan. Waar ik vroeger links 70% en rechts 85% zicht had, is dat nu 80 en 95%. Aan een staaroperatie moet je niet te vroeg en niet te laat beginnen. Ik wilde het graag voor mijn 75e, in verband met het verlengen van mijn rijbewijs. De keuring is nu gewoon door de huisarts gedaan, geen enkel probleem.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak