Ervaring
De staaroperatie van mevrouw Smits

De staaroperatie van mevrouw Smits

“Achteraf gezien ben ik blij met de diagnose staar: ik zie nu alles weer scherp, zónder lenzen of bril.”

Pas 58 jaar

Mevr. Smits (58): “Toen ik hoorde dat ik staar had, viel ik bijna van mijn stoel. Ik ben pas 58, dan hou je daar geen rekening mee. Ik haalde de gemiddelde leeftijd in de wachtkamer naar beneden, dat was wel een dingetje. Gelukkig vertelde de arts dat ik een vorm van staar heb die bij jongere mensen voorkomt, daar blijkt toch verschil in te zitten. In ieder geval fijn voor mijn ego om dat te horen…

Binnen 3 weken geopereerd

Achteraf gezien had ik al een half jaar last van mijn ogen. Ik had -5,5 en -6,5 en was verknocht aan mijn lenzen. In december had ik mijn ogen nog laten meten omdat ik minder scherp zag, maar daar kwam niks uit. Misschien dat mijn ogen wat vermoeider waren omdat ik met thuiswerken nu meer achter de computer zat. Ik kreeg lenzen met minder sterkte om te kijken of dat beter zou gaan, maar het hielp niet. Toen ik ook steeds meer hoofdpijn kreeg, ben ik naar de huisarts gegaan. Die kon mijn klachten niet duiden en verwees me naar de oogarts. In het ziekenhuis was de wachttijd een paar maanden, maar bij Xpert Clinics Oogzorg in Veenendaal kon ik wel snel terecht. Drs. Jan Cozijnsen stelde vast dat ik staar had. En vervolgens kon ik, tot mijn verbazing, drie weken later al geopereerd worden, echt superfijn.

Direct scherper zicht

De operatie, die door drs. Nico Trap is uitgevoerd, vond ik best eng, maar bij binnenkomst werd ik prettig ontvangen en de operatie verliep prima. Drs. Trap legt alles wat hij doet netjes uit. Voor mij was het soms misschien wat te veel informatie. In 20 minuten is het klaar. Ondanks dat je een vergrote pupil hebt, zie je gelijk door het waas heen al dat je scherper ziet. De eerste paar dagen heb ik nog wat last van wat flitsen gehad. Dat schijnt te maken te hebben met het feit dat de lens nog niet vastzit. Verder heb ik nergens last van gehad. Bij de tweede operatie aan het andere oog weet je wat er komt. Het nabellen de volgende dag hoefde die tweede keer dus ook niet zo uitgebreid.

Een verschil van dag en nacht

Het is heel maf: op mijn tiende kreeg ik een bril, en nu ben ik ineens van mijn lenzen af. Ik zie nu pas wat ik het afgelopen half jaar aan zicht heb ingeleverd. Opeens zie ik weer details, de structuur van een bloemetje. En dat de kamer helemaal niet gewit hoeft te worden… Het is een verschil van dag en nacht.
Heel blij ben ik met de snelheid en duidelijkheid van de kliniek. Drs. Nico Trap is prettige arts om te hebben, hij kan tegen een grapje en maakt ze zelf ook. Hier werkt een mooi team mensen aan een mooie toekomst met een scherpe blik.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak