Een staaroperatie: zo bereidt u zich goed voor

Een staaroperatie: zo bereidt u zich goed voor

Een staaroperatie: zo bereidt u zich goed voor

Het beste herstel begint bij een goede voorbereiding. Dit geldt ook bij een staaroperatie. Wij proberen u vooraf tijdig en duidelijk te voorzien van alle informatie. Zo weet u precies wat u te wachten staat en verdwijnen onnodige zorgen. Het geeft u de rust die u helpt bij een spoedig herstel. In dit artikel delen we alvast hoe de voorbereiding op een staaroperatie eruit ziet.

De oogarts verheldert

Tijdens uw consultafspraak met de oogarts krijgt u precies te horen wat voor u de beste oplossing is en wat u kunt verwachten bij de staaroperatie. U krijgt een biometrisch onderzoek en afhankelijk van het type kunstlens eventueel nog aanvullende onderzoeken. Heeft u vragen, zorgen of twijfels, deel ze gerust met de arts. Ook als deze vragen pas later bij u opkomen, is de kliniek altijd bereikbaar en bereid om u te helpen.

Duidelijke documentatie vooraf

Na uw gesprek krijgt u bij de balie een map met informatie mee naar huis. Hierin vindt u alles over de operatie. Lees de documenten op uw gemak door en vergeet niet de behandelovereenkomst de ondertekenen. Deze neemt u ingevuld mee bij uw volgende afspraak.

Via e-mail ontvangt u ook een gezondheidsvragenlijst die u digitaal invult en retourneert. En maakt u zich geen zorgen, mocht het digitaal niet lukken, dan nemen we de lijst graag samen telefonisch door.

(Extra) onderzoeken

Bij een staaroperatie wordt uw eigen lens vervangen door een kunstlens. Hierbij wordt altijd eerst een biometrisch oogonderzoek uitgevoerd. Zachte lenzen moeten 2 weken vóór dit onderzoek uit worden gelaten, harde lenzen 4 weken voor die tijd. 

Als u kiest voor een premium kunstlens, bijvoorbeeld een multifocale- of torische lens, dan doen we extra onderzoeken om zeker te zijn dat uw oog geschikt is voor de gekozen oplossing.  

Op naar de operatie

Het inplannen van de dag en tijd van de operatie doen we telefonisch. U ontvangt uiterlijk twee weken voor de operatie een bevestigingsbrief met alle gemaakte afspraken. Ook wordt op dat moment (digitaal) een recept voor oogdruppels naar uw apotheek gestuurd. Deze kunt u vanaf dat moment bij uw apotheek ophalen. U krijgt een druppelschema van ons voor het juiste gebruik van de druppels.

Er is een telefonisch intake ongeveer 2 weken voor de operatie waarin de gezondheidsvragenlijst wordt besproken en eventuele vragen die u nog heeft worden besproken.

Een dag voor de operatie laat u uw contactlenzen al uit. Ook begint u de dag voor de operatie met het druppelen volgens het druppelschema dat u heeft gekregen. Regelt u ook alvast vervoer naar de kliniek? Zelf rijden is namelijk niet toegestaan.

Dag van de operatie

Op de dag van de operatie hoeft u niet nuchter te zijn. U mag dus gewoon ontbijten of lunchen. Was uw gezicht goed met water en zeep. Wij verzoeken u geen verzorgende gezichtsproducten of make-up te gebruiken deze dag. De oogdruppels blijft u volgens schema gebruiken. Sieraden en waardevolle spullen mogen thuisblijven. Neem wél een zonnebril mee, want na de operatie is uw oog zeer gevoelig voor licht.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak