Ervaring
De multifocale implantlenzen van dhr. Meyer

De multifocale implantlenzen van dhr. Meyer

“Nu kan ik alles lachend lezen, zonder leesbril!”

Dhr. Meyer (57): “Al jaren droeg ik multifocale contactlenzen, waarmee ik zowel veraf als dichtbij prima kon zien. Dat werkte heel goed. Maar vorig jaar tijdens de vakantie merkte ik dat ik in verte wat minder scherp zag, net alsof mijn lens niet goed was. De volgende dag heb ik een nieuwe contactlens ingezet, maar ik bleef links toch wat wazig zien. Na de vakantie ben ik naar de opticien gegaan en die heeft alles nagekeken. Hij zei: ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws was dat ik staar had in beide ogen, het goede nieuws was dat het verholpen kan worden.”

Multifocale implantlenzen

“Het viel nog niet mee om een verwijsbrief voor de oogarts te krijgen. De huisarts verwees me naar de opticien en vice versa. Maar uiteindelijk is het gelukt. De huisarts adviseerde om naar Xpert Clinics Oogzorg te gaan, die staan goed aangeschreven. Zo kwam ik terecht bij oogarts Stefan Coppens. Hij heeft mijn ogen onderzocht en bevestigde de diagnose. Ik kon kiezen uit gewone implantlenzen waarbij ik dan weer contactlenzen moest dragen, of voor multifocale implantlenzen. Die waren wel wat duurder, maar omdat de staaroperatie zelf gewoon vergoed werd, hoefde ik alleen de meerprijs voor de lenzen te betalen. Dus heb ik daarvoor gekozen.”

‘De ingreep stelt niks voor’

“Eerst ben ik geholpen aan mijn linkeroog, een week later is de rechterkant gedaan. Mijn schoonmoeder had ook al een staaroperatie ondergaan en die zei: het stelt echt niks voor. En ze had inderdaad gelijk, het is zo gebeurd. Na de verdoving moet je een uurtje wachten, maar de ingreep zelf duurt maar een paar minuten. Het is niet pijnlijk, je voelt eigenlijk helemaal niks. Ook bij het tweede oog verliep de ingreep probleemloos.”

Kleine lettertjes

“Ik wist wel dat ik wat slechter zag door die staar, maar na de lensimplantatie ging er een wereld voor me open. De volgende dag al kon ik gewoon lezen wat er op een etiket stond. Ik werk als drukker in een drukkerij en moet vaak tekst controleren. De lettertjes werden de afgelopen jaren steeds kleiner, dat werd best een ding. Nu kan ik alles lachend lezen, zonder leesbril! Het was wel even wennen dat het licht soms wat feller is. De schittering van alle kerstverlichting bijvoorbeeld, dat was in het begin even vervelend.”

Laserbehandeling voor nastaar

“Tijdens de operatie zag Stefan al dat er ook wat vertroebeling in het lenszakje zat. Ik wist dus dat er nog een nabehandeling zou volgen. Voor die nastaar heb ik een laserbehandeling gehad. Je krijgt dan een dopje op je oog en met een laser schieten ze de vertroebeling weg. Dat is afgelopen week gebeurd en nu is mijn zicht nog beter geworden. Ik vond al dat ik goed zag maar nu zijn de kleuren nog helderder geworden. Ik ben zeer tevreden over hoe alles gegaan is en kan het iedereen aanraden.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak