Oogarts

Drs. S. Coppens

Drs. S. Coppens
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Coppens, S. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Xpert Clinics Oogzorg heeft een prima bedrijfsvoering zodat ik mij als oogarts 100% kan concentreren op de oogheelkunde.”

"Aan het eind van mijn geneeskunde studie heb ik besloten mij te gaan specialiseren tot oogarts. Redenen waren mijn interesse in optica, de mogelijkheid om voor veel patienten een groot verschil te kunnen maken, en het chirurgische precisiewerk dat bij oogoperaties komt kijken. Tevens was ik gefascineerd door de ‘state of the art’ technieken die er toen al waren om mensen van hun bril af te krijgen.
Later, tijdens mijn oogheelkunde opleiding, realiseerde ik mij nog een ander mooi aspect van het vak. Je kunt vaak in het eerste consult al een diagnose stellen en samen met de patiënt een behandelplan maken, dat je vervolgens zelf uitvoert. Je maakt het hele behandeltraject mee. Als de patiënt na de behandeling naar je toekomt met de mededeling dat het ‘reuze meeviel’ en dat ‘het zicht weer prachtig is’ blijft dat elke keer weer een geweldig moment!
Er zijn meerdere redenen waarom ik heb gekozen voor een zelfstandig behandelcentrum zoals Xpert Clinics.
- Specialisatie van het gehele team op oogheelkunde zodat wij hoge kwaliteit kunnen bieden. Ons team kan lezen en schrijven met elkaar. Zo weten onze ok-assistenten bijvoorbeeld precies welke instrumenten ik nodig heb tijdens bepaalde stappen van een operatie. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op het oog en werken we zo efficiënt mogelijk.
- Er is een goede bedrijfsvoering zodat ik mij als oogarts kan concentreren op de oogheelkunde. Daar ligt mijn kennis en kunde.
- De korte lijnen met het management zodat wij snel kunnen overgaan op bijvoorbeeld nieuwe technieken of behandelmethoden als deze beschikbaar komen.
- Een klein team zodat de patiënt zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet en wij persoonlijke oogheelkundige zorg kunnen bieden.
Mijn doel? Tevreden patienten! Graag wil ik patiënten zo goed mogelijk helpen en adviseren. Door aandachtig te luisteren, gedegen onderzoek te verrichten, en de behandelingsmogelijkheden te bespreken maak ik samen met de patiënt een persoonlijk plan. Ik streef ernaar mijn overwegingen begrijpelijk uit te leggen, zodat ik samen met de patiënt de beste keuze kan maken.
Ik zorg er dan vervolgens voor dat de technische uitvoering hiervan optimaal verloopt.
In sommige situaties is het beter om niets te doen, dan vind ik het belangrijk dat het eerlijke verhaal verteld wordt. In de meeste gevallen hebben wij echter zeer goede behandelingsmogelijkheden met mooie resultaten!"

Drs. Stefan Coppens heeft zich na zijn studie geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) verder gespecialiseerd tot oogarts in het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC) in Amsterdam. Aan het einde van zijn oogheelkunde opleiding heeft hij in Parijs het European Board of Ophthalmology Diploma (EBOD) behaald. Na zijn opleiding heeft hij in het VUMC een subspecialisatie met als aandachtsgebieden lens- en hoornvliesaandoeningen voltooid.

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij Bergman clinics is drs. Coppens sinds 2020 werkzaam bij Xpert Clinics Oogzorg met als aandachtsgebieden cataract- en refractiechirurgie en algemene oogheelkunde. Dit combineert hij met het opleiden van toekomstige oogartsen in Amsterdam als perifeer cataractopleider voor het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

Lidmaatschappen:

  • Fellow van de European Board of Ophthalmology (FEBOpth)
  • European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
  • Nederlandse Intra Oculaire Implant Club (NIOIC)
  • Cornea Werkgroep

  • BIG nummer
    19915153801
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak