Ervaring
De staaroperatie van dhr. Doortmont

De staaroperatie van dhr. Doortmont

“Ik kan de kleuren van mijn schilderijen weer zien.”

Van jongs af aan heb ik één lui oog

Dhr. Doortmont (79): “Ik ging naar de opticien voor een nieuwe bril, want ik zag al een tijdje niet meer zo goed. Ik moest steeds knijpen met mijn ogen en zag alles door een geel waas. Gezien de meting raadde de opticien me aan om naar een oogarts te gaan. Xpert Clinics Oogzorg zit hier vlakbij, dus daar heb ik een afspraak gemaakt. Drs. Stefan Coppens zag het al na drie seconden: ik had staar en een operatie was heel hard nodig.

Van jongs af aan heb ik één lui oog. Daarmee zie ik dermate onscherp dat ik alleen maar de grote koppen in de krant kan lezen. Voor de rest is alles wazig. Ik ben daarom mijn hele leven heel voorzichtig geweest met mijn ogen. Ik was als de dood dat er iets met mijn ‘goede’ oog zou gebeuren. Mijn luie oog zou als eerste geopereerd worden en daar zag ik ontzettend tegenop. Vrienden en kennissen probeerden me gerust te stellen: het is echt een operatie van niets. Maar ik was behoorlijk gestrest en vond het felle licht van de lamp in mijn oog heel vervelend. Het viel me dus niet mee. Eenmaal thuis heb ik een halve dag op de bank gezeten en voor me uitgekeken, een beetje in shock. Dat is echt niks voor mij. Gelukkig was alles goed verlopen en dat stelde me gerust: toen mijn dochter me kwam halen voor de tweede operatie aan mijn goede oog, was ik heel ontspannen. Eenmaal thuis ben ik lekker gaan opruimen, ik voelde me uitstekend.

Ik zie alles weer haarscherp

Mijn zicht is nu 95% en dat is fantastisch: ik zie alles weer haarscherp. Ik droeg al vanaf mijn 45e een bril, dat hoeft nu niet meer. Ik heb alleen een leesbril nodig. Ook met mijn luie oog zie ik veel lichter, de kamer is nu wit. Uit louter balorigheid ben ik nu de hele natte hoek wit aan het schilderen omdat ik opeens wat vochtplekken zag die me vroeger niet opvielen. Ook in het bos zie ik details die ik vroeger niet zag, zoals een boomklevertje. Maar het meest ben ik geschrokken van mijn eigen schilderijen. Ik ben beeldend kunstenaar en had er nooit bij stilgestaan hoe fel de kleuren van mijn schilderijen waren. Voor het eerst zie ik ze nu echt en daar ben ik dolblij mee.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak