Ervaring
De staaroperatie van dhr. Pardoel

De staaroperatie van dhr. Pardoel

“Na de staaroperatie ging mijn wereld weer open.”

De huisarts heeft me vervolgens verwezen naar drs. Stefan Coppens

Dhr. Martin Pardoel (61): “Ik merkte dat er iets met mijn ogen was tijdens het motorrijden; ik kon de bochten niet goed inschatten. Ik ben naar de opticien gegaan en die stelde vast dat ik staar had. De huisarts heeft me vervolgens verwezen naar drs. Stefan Coppens. Hij heeft gekeken en gaf gelijk aan dat er links veel vertroebeling was en rechts iets minder. Hij stelde voor om beide ogen te behandelen.

Als ik nu kijk, zie ik een andere wereld

Nu heb ik in mijn leven al best wat ingrepen achter de rug en zelfs bij mijn hartoperatie ging ik vrolijk fluitend de operatiekamer in. Dat deed me weinig. Maar die operatie aan mijn ogen, daar zag ik best tegenop. Je bent erbij, je ziet het gebeuren. Ik heb ook nooit contactlenzen gehad omdat ik die lens niet in mijn oog kon zetten. Ik heb dus geprobeerd me eroverheen te zetten. Eenmaal op de OK viel het alles mee. Het ging er allemaal heel rustig aan toe. Ik zit zelf in de auto’s en dokter Coppens had net een band laten repareren. Daar hebben we dus heerlijk over gesproken, dat leidde af. Voor ik het wist was de operatie achter de rug. Toen ik aan mijn andere oog geholpen moest worden, dacht ik er dus al wat makkelijker over. Ook dat tweede oog is keurig netjes hersteld. 

Als ik nu kijk, zie ik een andere wereld. Waar vroeger alles wat gelig was, zie ik nu heel helder. Ik doe aan handboogschieten en voor de operatie zag ik van het target alleen nog een donkere ring met een oranje bal. Nu zie ik de cirkels weer, het geel, rood en blauw en alle lijntjes ertussen. Het is of dat er een nieuwe wereld voor je opengaat, het is echt een megageschenk wat je krijgt.

De service is echt heel netjes

Dokter Coppens komt ontzettend zeker en vakkundig over. Je hebt het gevoel: als hij je opereert, moet het wel goed gaan. De operaties zijn prima verlopen, maar ik heb wel moeten leren om met mijn ‘nieuwe’ ogen overweg te gaan. De kunstlens past zich niet aan en in het begin had ik tranende ogen van de inspanning als ik achter de computer zat. Toen ik daarover belde met de kliniek, kreeg ik direct Coppens aan de lijn. De service is echt heel netjes. Voor de computer heb ik me een nieuwe bril aan laten meten en nu gaat het goed. Ik ben dik tevreden.”

Maak een afspraak

Kampt u ook met oogklachten? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Zij helpen u met al uw vragen, zoeken de snelst beschikbare Xpert Clinics vestiging bij u in de buurt en plannen voor u een consult bij onze specialist.

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak