Ervaring
De staaroperatie van meneer B.

De staaroperatie van meneer B.

"Ik kan weer tv kijken en autorijden zonder bril."

Dhr. B.: “Je went aan het geleidelijk slechter worden van je zicht. Sterkere brillen lijken de oplossing te bieden, maar het lezen van de krant ging steeds moeilijker. Ook de aanschaf van een grotere tv werd overwogen. Toch maar eerst naar de opticien. Die velde het vonnis: u heeft staar. Op internet heb ik informatie gezocht over staar en staaroperaties. Het idee dat iemand in mijn ogen zou snijden bezorgde me koude rillingen, ondanks het feit dat mijn oudere broer en zus met succes een staaroperatie hadden ondergaan en me verzekerden dat het wel meeviel. Mijn zus had goede ervaringen met Oogkliniek Heuvelrug, inmiddels Xpert Clinics Oogzorg. Ik heb een verwijsbrief bij de huisarts gehaald en me aangemeld bij de oogkliniek. Binnen twee maanden was ik aan de beurt.

‘Veel aandacht voor hygiëne’

De procedures, de voorlichting en de behandeling werden uiterst nauwgezet, professioneel en vriendelijk uitgevoerd. Op al mijn vragen kreeg ik een duidelijk antwoord. Ook was er veel aandacht voor de hygiëne. Na de eerste oogmeting werden twee dure cilindrische torische lenzen geadviseerd, die worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Na overleg door de oogartsen werd het links een standaard sferische lens en rechts een torische lens. Dat scheelde een aanzienlijk bedrag. 

‘De verdoving werkte fantastisch’

Een dag voor en drie tot vier weken na de operatie moest ik mijn oog meerdere malen per dag druppelen om infecties te voorkomen. Dit werd een routinehandeling. Mijn zoon bracht me op de dag van de operatie naar de kliniek. Om me te ontspannen kreeg ik een diazepamtabletje. In de operatiewachtkamer had ik gezellige gesprekken met andere patiënten, dat gaf rust. De verdoving (geen spuiten!) werkte fantastisch: tijdens en na de operatie heb ik geen pijn gehad. Mijn broer had me gezegd dat ik een voorstelling van discolichten zou krijgen en dit klopte. Ook hoorde ik een licht gezoem van het apparaat dat mijn oude lens ‘opslurpte’. Het operatieteam van dokter Coppens werkte heel rustig. Ik kreeg nog de vraag of ik uitleg wilde bij wat hij deed, maar daar had ik geen behoefte aan.

‘Diepere kleuren, scherpere contouren’

Na de operatie mocht ik thuis bijkomen. De verbetering van het zicht (van mijn luie oog) was wonderbaarlijk: ik kon de krant lezen, tv kijken en op mijn laptop werken zonder bril! Een week later volgde de tweede operatie, aan mijn goede oog. Ook nu was het resultaat verbluffend! De kleuren waren dieper, de contouren scherper. Ik kon voetbalwedstrijden weer haarscherp zien, films hebben diepere kleuren. Die grotere tv was niet meer nodig. Het was net alsof ik daarvoor door een geel cellofaantje had gekeken; alles meer in pasteltinten en veel minder scherp. Ook afstanden zien gaat veel beter. Ik kan autorijden en verkeersborden lezen zonder bril. Lezen doe ik nu met een leesbril van plus 1,5. Plus 1 was genoeg, maar de optometrist raadde me een iets sterkere bril aan om het bereik te vergroten. De krant lezen is nu weer een feest. Al met al ben ik zeer tevreden over mijn behandeling, ik kan iedereen Xpert Clinics Oogzorg aanraden."

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak