Ervaring
De torische implantlenzen van Jacques

De torische implantlenzen van Jacques

“Het is goed dat ik naar die voorlichtingsavond ben gegaan.”

Jacques: “Ik ging naar de opticien omdat ik dacht dat ik een betere bril nodig had. Maar tijdens de controle kon ik met één oog helemaal geen lettertjes lezen. De opticien constateerde staar en zei dat ik naar het ziekenhuis moest. Daar bevestigde de oogarts dat ik inderdaad staar had: aan een oog matig en aan het andere gering. Er werd voorgesteld om beide ogen te opereren.”

Beelden van een staaroperatie
“Mijn broer had toevallig nieuwe lenzen laten plaatsen, multifocale lenzen waarmee je zonder bril door het leven kunt. Dat wilde ik ook graag. De oogarts liet echter weten alleen standaard lenzen te plaatsen, voor andere moest ik bij een privékliniek zijn. Via Google kwam ik bij Xpert Clinics Oogzorg terecht en daar bleek drie dagen later een voorlichtingsavond te zijn. Ik ben daar naartoe gegaan en dat is heel goed geweest. Ik vond het altijd een enge gedachte om in mijn ogen te laten snijden, maar toen ik tijdens die avond beelden zag van een staaroperatie was dat letterlijk een eyeopener. Dat heeft me doen besluiten om het hier te laten doen.”

Informele sfeer
“De informele sfeer in de kliniek vond ik heel prettig. Dat ik oogarts Stefan Coppens tijdens de informatieavond al had ontmoet, was natuurlijk fijn. Hij is heel vriendelijk en opgewekt, dat maakte het allemaal een stuk makkelijker. Het is bizar eigenlijk dat je tijdens de operatie gewoon met de chirurg kunt praten. ‘U heeft de film gezien,’ zei hij, ‘dus u weet precies wat ik aan het doen ben.’ Nou, daar probeerde ik dus juist niet aan te denken… Maar ik vond de operatie heel erg meevallen.”

Torische implantlenzen
“Toen het eerste oog gedaan was, viel me op dat de muren thuis een stuk witter waren. Een week later is ook in het tweede oog een implantlens geplaatst. Ik zie nu veel helderder en kan heel goed in de verte zien, daar ben ik heel blij mee. Omdat ik Parkinson heb konden er helaas geen multifocale lenzen geplaatst worden. Stefan adviseerde me om torische implantlenzen te nemen. Dat betekent dat ik veraf scherp zie, maar wel een leesbril nodig heb. Jammer, maar het is niet anders. Ik ben er evengoed blij mee.”

Goede voorlichting
“De voorlichting is hartstikke goed geweest, ik wist precies wat me te wachten stond en kwam dus niet voor verrassingen te staan. Na de ingreep heb ik weinig last gehad. Alleen het druppelschema met verschillende soorten druppels was tamelijk ingewikkeld. Ik heb er een heel Excelschema van gemaakt en me daar keurig aan gehouden."

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak