Oogarts

Drs. A. K. de Brauwer

Drs. A. K. de Brauwer
“Ik probeer verbetering te brengen aan de kwaliteit van leven van mijn patiënten.”
Locaties

“Bij Xpert Clinics Oogzorg werken we met een kleinschalig team en dus betere banden intern. Onze zorg is persoonlijk, ik ken mijn patiënten goed en ben daardoor erg betrokken. We werken efficiënter dan in een ziekenhuis omdat er beter wordt nagedacht over doelmatigheid.
Mijn specialisatie is oogheelkunde. Het is een kijkvak, het oog vertelt je wat er aan de hand is. In 1 consult kun je al veel antwoorden geven, in tegenstelling tot andere vakken waar er vaak veel vervolgconsulten nodig zijn met invasievere onderzoeken. Oogarts is ook een beroep waar je vaak kan ingrijpen en een oplossing kan bieden voor het probleem van de patiënt.
Voor mij is het gevarieerd werk met zowel spreekuren, kleine ingrepen, operaties en laserbehandelingen. Het is een aangename patiëntengroep met relatief oudere patiënten.
Ik probeer verbetering te brengen aan de kwaliteit van leven van mijn patiënten. Niet zomaar een plaatje/scan behandelen maar kijken naar de patiënt als persoon en kijken wat er beter is voor hem of haar. Dit kan dan betekenen dat we samen kiezen tussen meerdere behandelingen welke beter geschikt zijn of eventueel zelfs kiezen om niet te behandelen als de belasting van de behandeling niet opweegt tegen de winst in zien en kwaliteit van leven.
Ik behandel al jaren een patiënte voor natte leeftijdsgebonden maculadegeneratie (aandoening waar slijtage optreedt van het netvlies) met injecties in het oog. Ik heb haar overtuigd om een staaroperatie te verrichten, omdat ik wilde proberen het maximale zicht voor haar te behalen ondanks de slechte kwaliteit van haar netvlies.
Na de staaroperatie kwam zij dolgelukkig naar mij toe dat ze ‘de sterren weer kon zien’, voor het eerst in jaren.
Ik zie deze patiënte nog regelmatig terug en tot op de dag van vandaag waken we er over dat zij de sterren kan blijven zien.”

An-Katrien De Brauwer studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij voltooide de specialisatie oogheelkunde in het academisch ziekenhuis Maastricht (AZM), waarna zij in het Leids Universitair Centrum (LUMC) een verdere subspecialisatie met als aandachtsgebied medische retina (diabetes mellitus, maculadegeneratie en erfelijke netvliesaandoeningen) voltooide. Zij is momenteel werkzaam bij Xpert Clinics Oogzorg met als aandachtsgebieden medische retina, cataract- en refractiechirurgie en algemene oogheelkunde. Zij is lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) en Fellow van de European Board of Ophthalmology (FEBO).
Sinds 2019 maakt zij deel uit van ons team.

  • BIG nummer
    59918104501
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak