Oogarts

Drs. M. Kuipers

Drs. M. Kuipers
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Kuipers, M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Oogheelkunde is wat mij betreft een perfect specialisme om in zelfstandig behandelcentrum uit te voeren. De kwaliteit van de zorg en de aandacht voor de patiënt is groter als je het op een kleine schaal efficiënt kan organiseren.”

Michiel Kuipers studeerde geneeskunde aan de Universiteit Groningen waarbij hij als semi-arts middels stage in het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein kennismaakte met oogheelkunde.
In het oogziekenhuis Rotterdam volgde hij de opleiding tot oogarts en werkte daarna in hetzelfde ziekenhuis als oogarts met sub specialisme in cataract.

“Mijn specialisme is cataract chirurgie. Deze relatief korte ingreep is elke keer toch weer subtiel verschillend. Er zijn veel technische aspecten en ook handigheidjes die deze operaties erg leuk maken om uit te voeren. Voor patiënten is het een enorme winst in kwaliteit van leven met maar een korte ingreep.  

Oogheelkunde is wat mij betreft een perfect specialisme om in zelfstandig behandelcentrum uit te voeren. De kwaliteit van de zorg en de aandacht voor de patiënt is groter als je het op een kleine schaal efficiënt kan organiseren. Dit zal resulteren in gelukkigere patiënten en daardoor dan ook een gelukkigere dokter.

Persoonlijke aandacht en vooral tijd nemen voor je patiënt levert op alle fronten veel op. Zo had ik ooit een patiënt die wat stilletjes voor zijn staaroperatie het OK complex opkwam. Op de een of andere manier kwam het gesprek op zijn favoriete auto’s terecht en hebben we de hele operatie gepraat over onze gemeenschappelijke favoriet. 
Bij de postop controle had hij een dinkytoy van deze auto voor me meegenomen omdat hij het zo’n gezellig gesprek vond. En zijn zicht was ook een stuk beter!
Ik vond het bijzonder dat het praatje blijkbaar minstens net zo belangrijk was als de ingreep zelf.”

  • BIG nummer
    59919523601
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 07Maak een afspraak